środa, 15 kwietnia 2015

Sernik

Składniki:
- 10 jajek
- 300g cukru
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 
- 1kg mielonego tłustego białego sera
- 100g masła
- 250ml śmietany 22%

Wykonanie:
Masło należy rozpuścić w garnuszku.
Całe jajka zmiksuj z cukrem na biały puch. Cały czas miksując, dodawaj po trochu dobrze zmielony ser. Połącz z resztą składników: mąkę ziemniaczaną, płynne masło i śmietanę.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Tortownicę o średnicy 26cm napełnij masą serową, wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez godzinę.
Wyłącz piekarnik, ale zostaw w nim sernik na co najmniej 40 minut, do ostygnięcia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz